Iuliu Maniu

Putini dintre noi stiu cu adevarat cine este Iuliu Maniu. Activitatea sa de om politic a fost mult timp tinuta secreta, abia dupa revolutia din ’89 au inceput sa apara lucrari cu Maniu.

A fost seful P.N.T-partid rezultat prin fuziunea P.N.R si P.T.A acordat o atentie deosebita minoritatilor, luptand pentru drepturile lor. Cum a fost in tinerete, asa a ramas pana la moarte: consecvent si tenace.

Nimeni si nimic nu-l putea abate de la credintele lui. In inchisoare a dovedit aceiasi noblete morala. Prefera sa moara decat sa se lase corupt. Ori azi cei mai multi politicieni sunt corupti, sunt dispusi sa faca tot felul de compromisuri pentru a prinde o bucata de „cascaval”.

Partidul sau va sfarsi tragic: prin arestarea liderilor national-taranisti in frunte cu Iuliu Maniu. Toate aceste incercari aduse liderilor national-taranisti nu au fost decat terenul pregatit pentru instalarea regimului comunist in Romania.

Moartea lui Maniu a atras dupa sine sfarsitul democratiei. Oare de ce astazi nu mai avem oameni asemeni lui Maniu? A renuntat pana si la viata de familie in favoarea carierei politice. In temnita de la Sighet se stinge din viata „un mare om de stat, luptator pentru intregirea neamului si pentru democratie”.

Reclame
Published in: on 28/11/2008 at 3:22 pm  Comments (1)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://blogdeprofesori.wordpress.com/2008/11/28/iuliu-maniu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: